2.4.2 | Utrechtse voedselproducenten produceren meer voor de regionale markt en Utrechtse inwoners kunnen gemakkelijker kiezen voor gezond en duurzaam voedsel. |
---|---|
Toelichting op meerjarendoel | |
Met de provinciale voedselagenda stimuleren wij de keuze voor duurzaam en gezond voedsel en de samenwerking tussen kennisinstellingen, horeca, retail, agrariërs en burgers met als doel kortere ketens en lokale afzet van voedsel. Lokaal geproduceerd voedsel geeft minder milieudruk en bevordert het draagvlak voor de landbouw. Korte voedselketens zijn een middel om te komen tot een verduurzaming van de landbouw en om maatschappelijke doelstellingen te bewerkstelligen. Het provinciale beleid om lokaal en gezond eten te bevorderen hebben wij verwoord in de Voedselagenda die in april 2021 is vastgesteld. Het bijbehorende uitvoeringsprogramma zal jaarlijks worden geactualiseerd. Voor realisatie van de plannen begroten wij voor de jaren 2022 en 2023 een incidenteel extra budget van €200.000 per jaar, bovenop de eerder begrootte €100.000. Beoogd resultaat 2022Beoogd resultaat 2022:
|