Duurzame energie in provincie Utrecht

Meerjarendoelen

4.2.5

Er zijn meer publieke laadpunten voor elektrisch vervoer

Elektrische auto’s gebruiken minder en schonere energie en dragen bij aan energiebesparing en CO2-emissiereductie. Daarom stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s door te zorgen voor voldoende laadpunten met een goede spreiding. Voor het ontwikkelen van de laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer werken we samen met de provincies Noord-Holland en Flevoland in de mobiliteitsregio MRA-E en voeren we gezamenlijk de afspraken uit de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) uit. Het gebruik van bestaande laadpunten wordt gemonitord. Als een laadpunt veel wordt gebruikt, wordt een gemeente actief benaderd om in de omgeving een nieuw laadpunt te realiseren. We zijn ook partner in het onderzoek naar bi-directioneel laden en dragen bij aan de doelstelling om van de regio Utrecht de eerste bi-directionele laadregio van de wereld te maken. Eind 2021 zijn er ongeveer 1000 bi-directionele laadpunten in de provincie Utrecht.

Beoogd resultaat 2022

  • Het aantal (semi) publieke laadpunten voor elektrisch vervoer in de provincie Utrecht is gegroeid van 9.600 (streefwaarde 2021) naar 12.600.  
  • Het aantal bi-directionele laadpunten in de provincie Utrecht is gegroeid naar 2000.    
  • Extra maatregelen voor versnelling van de transitie naar elektrisch personenvervoer zijn onderdeel van het Regionaal Mobiliteitsplan.
Deze pagina is gebouwd op 11/24/2021 09:01:10 met de export van 11/24/2021 08:49:11